Hem / Sommartips och ny nätverksträff

Sommartips och ny nätverksträff

Sommaren innebär för många att stå på laddning och njuta av naturens spröda och skiftande färger. Därför vill jag i detta nyhetsbrev ge er några tips på läsning och underhållning att mata intellektet med under sköna sommardagar.

Ny podcast med John Seddon
I denna intervju från Boss Level Podcast slår John hål på ett antal myter om ledarskap. En podcast som kommer att sporra dina tankar att gå bortom traditionella ledarskapskonventioner. Lyssna till intervjun här.

Årets äldrepris till Sundsvalls kommun
Läs mer om varför Sundsvalls arbete med Vanguardmetoden tilldelats Ribbingska fondens äldrepris på kommunens hemsida. ”Det är ett unikt pris och förmodligen ett av de allra största i världen när det gäller att lyfta fram goda exempel på forsknings- och utvecklingsprojekt inom äldrevården”, säger Karin Sandberg, ordförande för Ribbingska minnesfonden.

Odense bryter ny mark för offentlig sektor i Danmark
”Det finns ett alternativ till strikt offentlig styrning. Men det innebär ett nytt ledarskapsparadigm som bryter med många av de traditionella antagandena om ledarskap och styrning”, skriver Mikkel Schjøtt-Kristensen från Odense kommun. Läs Mikkels nya artikel om Odenses framgångsrika arbete med Vanguardmetoden här.

Boktips – Responsibility and Public Services
Richard Davis är en av grundarna i Vanguard och har pionjerat Vanguards arbete inom social- och omsorgssektorn. Davis visar i denna bok att politiker och offentliga ledare kan ge medborgare hållbara tjänster till en väsentligt lägre kostnad. En inspirerande och gedigen bok som påvisar en hisnande potential i offentlig sektor, om man vågar utöva ledarskap annorlunda. Boken finner ni på nätet här.

Vanguardmetoden och digitalisering
Ett nytt nummer av Vanguards kostnadsfria publikation “The Vanguard Periodical” finns nu att få som pdf. Ledande utövare delar i denna publikation insikter och erfarenheter av att arbeta med serviceorganisationer som uppnår betydande, snabba och innovativa förändringar. Detta nummer fokuserar på Vanguardmetoden och digitalisering. Läs nya artiklar från mina engelska kollegor om digitalisering bortom traditionella konventioner.
Hämta det nya numret här.

Nytt datum för nästa nätverksträff
Den 26/10 kommer Vanguard arrangera nästa träff för vårt svenska nätverk. Vi återkommer med detaljer om plats och program efter sommaren. Om du är intresserad av att bli medlem i nätverket så kan du anmäla dig genom att skicka ett e-post till patrik@vanguard-consult.se. Läs mer om det svenska nätverket här.

Med vänlig hälsning
Patrik Öhman

Vanguard Sverige

2017-06-28

Vanguard Sverige
Telefon +46760002069
Email: info@vanguard-consult.se
© Vanguard Consulting Ltd.